Държавно първенство по Таекуон-До ITF, София 05-06.04.2008 г.

Състезателите по Таекуон-До ITF излъчиха победителите в държавното първенство по Таекуон-До при мъжете и жените. На първо място в комплексното класиране е отборът на АБЦ - София, на второ -АСТК Тракия Пловдив и на трето - Фолкън Благоевград. За най-техничен състезател на турнира при жените бе обявена Албена Малчева (АБЦ), а при мъжете - Мариян макавеев (АБЦ).
Над 350 таекуондисти от 20 клуба от страната взеха участие в състезанията на форми, спаринг, специална техника и силов тест, индивидуално и отборно. Сред победителите беше избран и разширеният състав на националния отбор за световното първенство в град Пореч Хърватска, което ще се проведе в края на май. В началото на същия месец пък проектонационалите ще се съберат на лагер в Благоевград, под ръководството на Сахьоним Ким Унг Чол (8 дан), председателят на Българската федерация по Таекуон-До Марио Богданов (6 дан) и заместник-председателят Красимир Гергинов (6 дан).
При юношите и девойките отборен първенец стана Фолкън (Благоевград), втори са АБЦ (София) а трети Левски Ангели, (София).